Tyhy-päivät ja tyhy-luennot

Virkistyspäivät ja tiimipäivät etänä tai läsnä

Arvostava työyhteisö™ -luento ja workshop kokonaisuus

2–3 h tai klo 9–16

Päivän aikana pysähdytään miettimään yhteistyön voimaa ja yhteisen tavoitteen merkitystä.

Arvostavassa työyhteisössä ammennetaan voimaa onnistumisista, yksilöiden vahvuuksista sekä myönteisestä suhtautumisesta toisiin ihmisiin. Siihen liittyy erilaisten persoonien toimintatapojen tunnistaminen ja kunnioittava vuorovaikutus. Työyhteisöä koskettavia teemoja pohditaan ammattitaitoisten ja koulutettujen ohjaajien alustusten perusteella ryhmissä, pareittain ja omakohtaisesti. Luotain on tuottanut Arvostava työyhteisö -luentoja ja workshop-kokonaisuuksia erittäin runsaasti sekä yksityisille yrityksille että julkiselle sektorille.

Esimerkkicase

Säkylässä Puolustusvoimien vaatetuskorjaamon henkilöstön TYHY-päivä. Paikalla oli reilut 80 työntekijää, joiden kanssa mietittiin Arvostavan vuorovaikutuksen ja hyvän työilmapiirin rakennuspalikoita.

Luotaimen TYHY-päivissä työskentelytapa on osallistava: Työyhteisöä koskettavia teemoja työstetään ryhmissä, pohditaan pareittain ja omakohtaisesti.

Muutoksen haasteet ja mahdollisuudet

2–3 h tai klo 9–16

Luotain on tuottanut myönteiseen asenteeseen ja muutokseen suhtautumiseen ja muutoksessa jaksamiseen liittyviä luentoja ja valmennuskokonaisuuksia monille ammattiryhmille mm. esihenkilöille, työnohjaajille, opettajille, hoitajille, lääkäreille, apteekkareille ja proviisoreille, vanhustyöntekijöille, asiakaspalvelun ja myynnin työntekijöille, vankeinhoitotyöntekijöille sekä yrittäjille. Luennot ja valmennukset räätälöidään aina toimialalle sopivaksi tai työyhteisön haasteet huomioivaksi kokonaisuudeksi.

Esimerkkicase

Seinäjoen keskussairaala. Osallistujina yli 50 esihenkilöä ja sisäisiä työnohjaajia, joiden kanssa käsiteltiin ja opittiin yhdessä muutoksessa tukemisen mahdollisuuksia.

TYHY-päivät pienille ja isoille ryhmille

Pakettimme soveltuvat niin sadoille henkilöille kuin pienillekin ryhmille. Isompien työyhteisöjen kohdalla henkilökunta usein jaetaan esim. 20–30 henkilön ryhmiin ja samansisältöinen päivä, tai kokonaisuus järjestetään eri ryhmille erikseen. Luento- ja workshop-kokonaisuudet räätälöidään ryhmäkoolle ja toimialalle sopiviksi.

Mindfulnessluennot ja työhyvinvointiluennot

2–3 h tai klo 9–16

Luotain on tuottanut mindfulness luentoja ja työhyvinvointiluentoja sekä valmennuksia runsaasti erilaisille ammattiryhmille sekä julkiselle että yksityiselle sektorille. Tyypillinen mindfulness luento kestää 2–3 h, jonka aikana valmentaja kertoo, mitä mindfulness on ja tehdään mindfulness harjoituksia. Käydään läpi tutkittua tietoa, aitoja caseja, saadaan vinkkejä omaan harjoittamiseen ja tehdään käytännön harjoituksia. Luentoon sisältyy kotiharjoitteluohjeita ja usein myös omat kotiharjoittelu CD:t. Luotain järjestää myös  Työhyvinvoinnin rakennuspalikat luentoa, joka tarjoaa käytännön vinkkejä siihen, kuinka omasta hyvinvoinnista voi huolehtia. Työhyvinvointiin kuuluu hyvien työskentelyolosuhteiden ja henkilösuhteiden lisäksi oma kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Esimerkkicaseja

Tampereen kaupungin suuhygienistit, paikalla noin 60 henkilöä. Solteq-henkilöstöpäivät, 4 erillistä mindfulness -työpajaa, yhdessä työpajassa 20–40 henkilöä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää alla olevalla lomakkeella, tai ole meihin suoraan yhteydessä. Olemme mielellämme sinulle avuksi.

Tuula Kiuru-Ahvonen
Valmennuspäällikkö
[email protected]
050-3251152

Eija Haapala
Henkilöstöjohtaminen, Myynti ja Markkinointi
[email protected]
050-4380866

Markus Pusa
Koulutuskoordinaattori
[email protected]
0400-419865