fbpx

Mindfulness-kurssi

Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo opettaa sinua kiinnittämään huomiosi siihen, mikä on tässä hetkessä – ympäristössä, mielessä, kehossa, muissa ihmisissä.

Mitä on mindfulness?

Mindfulness on harjoitusmenetelmä, jota on tutkittu ja käytetty länsimaisen lääketieteen piirissä jo noin 40 vuoden ajan. Harjoitusten pohjana on Massachusettsin yliopistossa 1970-luvulla kehitetty 8 viikon stressinhallintaohjelma MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction (tietoisuustaitoon perustuva stressinhallinta).

Mindfulness on pysähtymistä havainnoimaan nykyhetkeä sellaisena kuin se on, arvostelematta ja koettamatta muuttaa sitä. Pysähtyminen tutustuttaa oman mielen toimintaan: Huomaamme automaattiset reagointitapamme, ja saamme mahdollisuuden valita toisin.
Stressin hallinnassa on keskeistä huomata ne stressitekijät, joihin voimme itse vaikuttaa. Mindfulness-harjoittelulla voimme vähentää mielen taipumusta murehtia mennyttä, tai tulevaa, tai takertua negatiiviisiin ajatuksiin ja tulkintoihin. Nykyajan jatkuvassa tieto- ja ärsyketulvassa ja kiireisessä työelämässä on tärkeää kyetä hallitsemaan huomiotaan. Harjoittelu auttaa keskittymään olennaiseen ja tekemään viisaampia valintoja. Tunnetaidot ovat tärkeä osa stressinhallintaa, ja tarvitsemme niitä myös vuorovaikutustilanteissa.

Mindfulness-harjoittelulla on fysiologisia vaikutuksia. Säännöllinen harjoittelu voi tutkitusti lievittää monia stressiperäisiä kehon oireita kuten verenpaine, vatsa- ja suolisto-oireet, univaikeudet ja erilaiset kiputilat. Mindfulness on ollut jo pitkään aivotutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Pitkäaikaisen harjoittamisen on todettu vaikuttavan mm. aivojen sähköiseen toimintaan sekä aivokuoren rakenteeseen, autonomisen hermoston toimintaan ja hormonitoimintoihin. Kun muutamme tapaamme reagoida aistiärsykkeisiin ja ajatuksiin, aivoissa aktivoituvat uudet hermoyhteydet. Harjoittelu vaikuttaa myönteisesti mm. etuaivokuoreen, joka on keskeinen alue asioiden tietoisen käsittelyn, keskittymiskyvyn, tunteiden säätelyn, reagoinnin joustavuuden ja sosiaalisten taitojen kannalta.

Luotain järjestää asiakaskohtaisia räätälöityjä koulutuksia sekä avoimia koulutuksia.

Tutustu avoimeen koulutukseen tästä

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen tai pyydä räätälöity tarjous alla olevalla lomakkeella.

Mindfulness-kurssi 4 tapaamista, 8 viikon intensiivikurssi, tai 8 etätapaamisen kurssi hyvinvointiin

Tämän kurssin voit tilata tilata organisaatiollesi, keräämällesi ryhmälle tai yksilölle myös etänä toteutettavana. Kurssilla voivat tällöin olla tapaamiset joka viikko. Tapaamiset kestävät 2h ja niissä on mukana tiedollista osuutta, keskustelua ja  yhteisiä mindfulness-harjoituksia ja pohdintahetkiä oman mindfulness-ohjaajan kanssa Teamsin välityksellä. Pyydä tästä itsellesi tarjous: [email protected]. Hintaan vaikuttaa ryhmän koko.

Kurssi koostuu tapaamisista sekä itsenäisestä päivittäisestä n. 0,5 tunnin harjoittelusta äänitteiden avulla.

Mindfulness-kurssi sisältää:

  • Teoriatietoa ja tutkimustuloksia mindfulnessin vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin
  • Teemat: Mindfulness -harjoitusten luonne, aivotutkimus, tunnetaidot, vahvuudet, mindfulness-asenne, myötätunto itseä kohtaan, mindfulness työelämässä, mindfulness arjessa
  • Erilaisia Mindfulness -harjoituksia
  • Mindfulness intensiivikurssi-äänitteet ja muut mindfulness harjoitteet oman harjoittamisen tueksi

Ota yhteyttä ja kysy lisää alla olevalla lomakkeella. Olemme mielellämme sinulle avuksi.