fbpx

Mindfulness verkkokurssi

Hinta: 240 € sis. alv

Pituus: 8 viikkoa

Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mindfulness verkkokurssi koostuu 8 viikon mittaisesta kokonaisuudesta. Kurssi sisältää käytännön harjoitteita äänitteiden ja videoiden muodossa. Kurssilta saat tietoa sekä vinkkejä arkeen. Kurssin jokaisella viikolla on useita harjoituksia viikon teemaan liittyen.

Mindfulness verkkokurssi sisältö

Viikko 1 – Mindfulness: mitä, miksi ja miten

Aloitamme määrittelemällä, mitä mindfulness on ja mitä se ei ole, mitä harjoittaminen tarkoittaa ja miksi tällaisesta harjoituksesta on hyötyä. Alamme harjoittaa kehomeditaatiota, joka on tärkeimpiä mindfulness-harjoitteita, ja tuomme myös pieniä tietoisempia hetkiä arkipäivään.

Viikko 2 – Tutkimustietoa harjoituksen hyödyistä

Mindfulness-harjoitusten vaikuttavuutta on tutkittu jo vuosikymmeniä, ja nykyään aivotutkijat ovat siitä hyvin kiinnostuneita. Tämä moduuli sisältää yhteenvedon harjoituksen hyödyistä tämänhetkisen tiedon valossa. Tutustumme toiseen keskeiseen mindfulness-harjoitteeseen, hengityksen tarkkailuun.

Viikko 3 – Mielen kaksi tilaa: tekeminen ja oleminen

Mieli tuottaa jatkuvasti ajatuksia, eivätkä kaikki niistä ole aina meille hyödyllisiä. Mindfulness ei tarkoita mielen tyhjentämistä ajatuksista, vaan se auttaa luomaan uudenlaista suhdetta niihin. Viikon uudet harjoitukset ovat lyhyt Kolmen minuutin hengähdystauko sekä tietoisen liikkeen harjoitus, jooga.

Viikko 4 – Asioiden kohtaaminen sellaisina kuin ne ovat

Mindfulness voi auttaa huomaamaan, kuinka totunnaiset reagointitapamme aiheuttavat meille turhaa kärsimystä. Harjoittelu auttaa kehittämään viisaampaa suhdetta siihen, mitä kulloinkin tapahtuu. Alamme harjoittaa pidempää istumameditaatiota, jossa huomioimme hengitystä, kehontuntemuksia, ääniä ja ajatuksia.

Viikko 5 – Mindfulness arjessa

Muodolliset mindfulness-harjoitukset kehittävät kykyä pysähtyä pieniin taukoihin myös arjen keskellä. Viikolla 5 tutkimme erilaisia tapoja tuoda huokoisuutta ja tietoisempaa asennetta arkeen tällaisten mikrotaukojen avulla. Harjoittelemme myös tietoista kävelyä ja tietoista syömistä.

Viikko 6 – Mindfulness ja tunteet

Mindfulness auttaa kehittämään tasapainoisempaa ja terveempää suhdetta tunteisiin. Tällä viikolla tutkimme sitä, kuinka kohdata vaikeat tunteet viisaasti, ja kuinka voimme kehittää myönteisiä mielentiloja.

Viikko 7 – Itsemyötätunto

Itsemyötätunto on sitä, että kohtelemme itseämme yhtä ystävällisesti ja huolehtivasti kuin kohtelemme muita. Se on taito, jota voimme kehittää, ja siitä on paljon hyötyä sekä itsellemme että muille. Viikolla 7 tarkastellaan itsemyötätunnon keskeisiä tekijöitä ja tutustutaan sen harjoittamiseen.

Viikko 8 – Loppuelämäsi

Kurssin viimeisellä viikolla on aika pohtia, mitä olet oppinut kurssilla ja mitä otat siitä mukaasi tulevaan. Saat myös ohjeita oman harjoituksen jatkamiseen. Viimeinen uusi harjoite kurssilla on rakastavan ystävällisyyden harjoitus, metta, joka kehittää hyvää tahtoa kaikkia elollisia olentoja kohtaan.

Kysy lisää:
Koulutuskoordinaattori
Markus Pusa 0400419865
[email protected]