fbpx

Tavatonta ajattelua tarvitaan nyt

touko 22, 2020 | Blogi

Luotain on verkostoitunut laajalti. Kuulumme mm. BNI verkostoon (Business Network International). Professori ja innovaatio- ja luovuustutkija Alf Rehn esiintyi BNI verkostoitumistilaisuudessa 20.5.2020 peräänkuuluttaen ”tavattoman ajattelun tarvetta”. BNI:n koko idea perustuu siihen, että kun autat toisia omassa liiketoiminnassaan, hekin todennäköisesti haluavat auttaa sinua. Olen itse toiminut yrittäjänä 12 vuotta ja kokenut yrittäjyyden ylipäänsä tästä syystä mielekkäänä tapana elää omaa elämääni. Minua on autettu usein ja olen pyrkinyt myös itse auttamaan muita.

Olen samaa mieltä Alf Rehnin kanssa siitä, että tavatonta ajattelua tarvitaan erityisesti juuri nyt. Mistä löytyvät ne tavattomat tyypit, jotka uskaltavat ajatella uudella tavalla – olla jopa hieman hulluja. Minusta, sinusta, vierestäsi ja hänen vierestään – toivottavasti.

Nyt ei kannata olla niin normien ja standardien armoilla ja tehdä vain niitä asioita, joita sinulta odotetaan ja muutkin tekevät. Uskalla ajatella! Nyt kannattaa kyseenalaistaa vanhoja uskomuksia. Maailma muuttui nopeasti Covid-19:n myötä eikä se enää palaa siihen, mikä se oli aiemmin. Sen sijaan syntyy paljon uutta hyvää liiketoimintaa ja samoin kuin uusia tapoja ylipäänsä elää ja vaikuttaa ympäröivään maailmaamme.

Kehitä uteliaisuuttasi 

  • Nyt kannattaa ympäröidä itsensä erilaisilla ihmisillä. Uusien ja eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa perspektiivit laajenevat. Kuka tai ketkä tukevat oman ajattelusi äärirajoille menemistä parhaiten?
  • Älä filtteröi liikaa sitä, mitä luet. Jäät helposti itseänsä vahvistavan tarinan sisään, joka vain vahvistaa maailmankuvasi pysyvyyttä. Löydät uutta ja yllättävää, kun luet jotain sellaista, jota yleensä et lukisi tai kuuntelisi.

Rohkeus toimia

  • Täyttä varmuutta yrittäjällä ei ole koskaan. On uskallauduttava kokeilemaan ja testaamaan. On myös uskallettava olla itsepäinen. On uskottava ideaan, vaikka muut olisivat eri mieltä. Pidä kiinni siitä, mihin uskot. Toki uusia päätöksiäkin on tehtävä. Mutta tee uusi päätös vasta, kun olet itse vakuuttunut siitä, että tämä ei toimi sittenkään.
  • Ajoitus on kaikki kaikessa. Tartu tilaisuuteen. Ole rohkea ja toimi!

Lähde mukaan erilaisiin ryhmiin

  • Olen itse pyrkinyt lähtemään mukaan erilaisiin ryhmiin ja verkostoitumaan muiden kanssa. Olemme mukana niin BNI:ssä, MLP:ssä kun Valomossakin. Olemme tehneet vuosien varrella yhteistyötä niin yrityskummien kun viranomaistenkin kanssa. Teemme työtä muiden organisaatioiden kanssa, kehitämme ja kehitymme yhdessä. Pyrimme myös itse kannustamaan yrittäjiä kehittymään yhdessä. Olemme järjestäneet erilaisia yrityskiihdyttämöjä, uusille asiakasmarkkinoille ryhmähankkeita ja muita tilaisuuksia, jossa yrittäjät voivat oppia ja kehittää liiketoimintaa myös yhdessä.

Tällä kertaa olemme kehittäneet Ensimetrin kanssa yrittäjien coaching palvelun, jossa yrittäjät tapaavat pienryhmissä toisiansa kahden viikon välein 3 kk:n ajan yhteensä 6 kertaa. Ensimetri kustantaa palvelun.

Yrittäjän coachingissa saat poikkeustilanteessa käytännön työkaluja yrittäjyyteen ja omaan elämääsi. Coachingissa saadaan tukea yrittäjänä toimimiseen ja oman liiketoiminnan kehittämiseen. Coach auttaa ottamaan käyttöön oman potentiaalin ja tarttumaan toimeen. Ryhmä tarjoaa yrittäjälle myös uusia yrittäjäverkostoja, tietoa, ideoita ja vertaistukea. Luotaimen yrittäjien coaching-ryhmiä tuottavat liiketoiminnan kehittämisen ammattilaiset, jotka ovat taustaltaan myös itse yrittäjiä. Tehtävään valitut henkilöt ovat koulutettuja coacheja ja johdon työnohjaajia. Mikä parasta, tämä kaikki on yrittäjälle maksutonta.

Coaching käytännössä:

Ohjausistunnot kestävät 1,5 tuntia/kerta ja ne pidetään 2 viikon välein Luotaimen etätyökalun välityksellä. Luotaimen etätyökaluja voi käyttää millä tahansa päätelaitteella (puhelin, padi tai tietokone) ja käyttö on helppoa. Mitään erillisiä asennuksia ei tarvita. Tapaamisia on yhteensä 6 kertaa. Tapaamisten aikataulu sovitaan yhdessä ryhmän kesken.

Coachingin tarkemmat tavoitteet asetetaan osallistujan ja ryhmän kanssa yhteistyössä. Ohjauksessa yrittäjä saa tukea, mahdollisuuden purkaa kokemustaan ja vinkkejä oman hyvinvointinsa lisäämiseksi. Ryhmässä pohditaan liiketoiminnan fokusta, kannattavuutta ja strategiaa, jolla kannattaa edetä nyt.

Coaching auttaa tarttumaan toimeen ja tekemään ratkaisuja, jotka auttavat yrittäjää lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Ohjauksessa yrittäjä saa ajantasaista tietoa, oivalluksia ja ideoita omaan liiketoimintaansa ja ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Coaching tukee tutkitusti osallistujan ammatillista kasvua ja hyvinvointia.

Ensimmäistä tilikauttaan käyvät yrittäjät voivat saada palvelun maksutta.

Ota yhteyttä, ilmoittaudu ja kysy lisää
Pia Vilanen, Toimitusjohtaja Luotain Consulting Oy
[email protected]-044 – 2832673

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto