fbpx

Merkitykselliseen henkilöstöpäivään haluavat kaikki osallistua

elo 10, 2023 | Blogi, Etusivun Ajankohtaista

Henkilöstö- ja tiimipäivät ovat tärkeä osa organisaatiokulttuuria ja sen rakentumista. Hyvin rakennetut henkilöstöpäivät ja niiden sisällöt tukevat hyvää vuorovaikutusta ja arvostavia toimintatapoja työyhteisöissä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja ajatuksella mietitty henkilöstöpäivä tuntuukin arvostavalta, siltä, että työntekijöitä pidetään tärkeinä ja heidän toiveitaan on huomioitu.

Henkilöstö-, tiimi-, syys-, tyhy-, tyky-, tai kick off -päivien merkityksellisyys syntyy myös sisällöistä, jotka ovat osa isompaa kokonaisuutta, osa organisaation strategiaa ja henkilöstöstrategiaa. Hyvä henkilöstöpäivä tukee osaamisen kehittämisen suunnitelmia, tavoitteita, tai muutosta. Henkilöstöpäivän sisällöllä tulisi olla osallistujille myös yksilötasolla merkitystä ja päivän sisällön tulisi olla konkreettisesti arjessa hyödynnettävää.

Henkilöstöpäivä on henkilöstön hyvinvointia tukeva. Se rakentaa, tai lujittaa yhteistyöhenkeä ja samaan suuntaan katsomista. Henkilöstöpäivä mahdollistaa ihmisten kohtaamisen, osallistamisen ja kuulemisen. Yhdessä oivalletaan oman työn ja onnistumisen kannalta merkityksellisiä asioita.

Henkilöstöpäivän sisältö tukee organisaation ja työyhteisön osaamisen kehittämistä. Osaamisen kehittäminen on myös merkittävä työhyvinvoinnin rakentaja, niin yksilö- kuin yhteisötasolla. Tunne siitä, että osaan ja osaamisellani on työnantajalle merkitystä, ja kehittymistäni tuetaan, on työhyvinvoinnin perustekijöitä.

Luotaimen henkilöstöpäivät ovat ratkaisukeskeisiä

Ratkaisukeskeisyys on myönteinen suhtautumis- ja ajattelutapa, jossa katse suuntaa tulevaan – aina on mahdollisuus hyvällä tavalla uuteen. Keskustelu, ajattelu ja työskentely suunnataan ongelmakeskeisyydestä toivottuun tulokseen, tai tavoitteeseen, sekä edistysaskeliin, jotka vievät tavoitteita kohden. Luotaimen henkilöstöpäivissä liikkeelle lähdetään työyhteisön vahvuuksista ja siitä, miten toimiva työyhteisö näyttäytyy arjessa.

Valmentaja vahvistaa henkilöstön, tai tiimin osaamista ja tuo osallistujille oivalluksia, työkaluja ja vinkkejä, kuinka työyhteisönä kannattaa mennä eteenpäin arjen ja muutosten keskellä yhtenä porukkana erilaisuutta ja arvostusta hyödyntäen. Päivän kysymykset, tehtävät, tai harjoitukset liittyvät käytännönläheisesti päivän valittuun sisältöön ja yhteisen työkulttuurin rakentamiseen, tai muutokseen.

Henkilöstöpäivien tyypillisiä teemoja ovat esimerkiksi yhteinen strategiaa tukeva toimintakulttuuri, yhteiset tavoitteet, arvostava työyhteisö, vuorovaikutustaidot ja viestintä, erilaiset ihmiset työyhteisön jäseninä, voimavarat ja vahvuudet, työhyvinvoinnin vankistaminen, muutos, muutoksen johtaminen ja eteenpäin vieminen, myönteisen tulevaisuusorientaation vahvistaminen, merkityksellinen ja laadukas työ, palvelulupaus ja asiakaskokemus.

Henkilöstöpäivien sisältö räätälöidään aina tilaajan tarpeisiin ja ajankäyttömahdollisuuksiin sopivaksi.

Henkilöstöpäivät rakentavat yhteistä tarinaa, ja hyvää työskentelyilmapiiriä. Työyhteisön ilmapiirillä on todella suuri merkitys työtyytyväisyydelle, ja myös asiakaskokemukselle.

Henkilökuntaan panostaminen on parasta työnantajamielikuvan rakentamista

Hyvä ja houkutteleva työnantajabrändi lähtee siitä, että työntekijäkokemukseen ja henkilökunnan osaamiseen aidosti ja oikeasti panostetaan. Myös asiakkaat arvostavat osaavien ja yhteen hiileen puhaltavien työntekijöiden tuottamaa palvelua. Henkilöstöön ja osaamisen kehittämiseen panostaminen vaikuttaa työntekijäkokemukseen, ja hyvä työntekijäkokemus korreloi hyvän asiakaskokemuksen kanssa.

If you take care of your employees, they will take care of the clients. – Richard Branson

Eija Haapala

Kirjoittaja: Eija Haapala

Myynti ja markkinointi, Henkilöstön ja työhyvinvoinnin johtamisen asiantuntija, YTK, ratkaisukeskeinen valmentaja, kokenut muutosjohtamisen, myynnin ja tiedolla johtamisen ammattilainen. Yli 20 vuoden kokemus esihenkilötyöstä.

Lue lisää Eijasta täältä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto