fbpx

Työstressi kuriin

helmi 21, 2019 | Blogi

Pian blogi on julkaistu Oppia.fi blogissa 21.2.2019

Muista huolehtia palautumisesta

Emme voi aina vaikuttaa kaikkiin stressaaviin asioihin.

Tosiasia on, että lähes jokainen kokee työstressiä joskus. Hyvää ajankäyttöön liittyvää stressiä on sellainen sopiva paine, jonka melko moni tunnustaa toisinaan tarvitsevansa, jotta saa asiat tehdyksi. Huonoa stressiä on taas sellainen, joka on jatkuvaa ahdistusta. Liiallinen stressi nakertaa pitkään jatkuessaan terveyttä ja itseluottamusta.

Hyvä olisi, jos pääsääntöisesti olisi tunne, että kaikilla asioilla on aikansa ja paikkansa ja oleminen on rentoa, vaikka tekemistä olisikin paljon. Suuren työmäärän keskellä tärkeitä kysymyksiä ovat muun muassa, millä onnistumistani mitataan, paljonko ko. asioihin ollaan valmiita/on mahdollista panostaa ja mistä luovutaan -ainakin osaksi aikaa. Usein arkea helpottaa, kun valinnat on aidosti keskusteltu ja kaikki asianosaiset ovat yhtä mieltä siitä, mitä ollaan sovittu.

Työnilo helpottaa ja tehostaa työntekoa monin eri tavoin. Kun työssään kokee iloa, tulkitsee ihmisten sanomisia ja työpaikan tapahtumia valoisasti. Oman työn tarkastelussa näkee enemmän mahdollista ja yhteistyö toisten kanssa on sujuvaa.

Tärkeää on myös huolehtia palautumisesta. Työhön liittyvä kiireen tunne, priorisoinnin haasteet ja tunne siitä, että asiat eivät ole hallinnassa, vaikuttavat helposti kaikkiin elämämme osa-alueisiin. Jos tiedät, mitä haasteita omassa ajankäytössäsi ja työtavoissasi on ja osaat toimia tehokkaasti silloin, kun on työn aika, tekemättömät työt eivät vapaa-ajallakaan paina mieltä. Oppimalla tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan luot vahvan perustan tehokkuudelle. Työpäivien jatkuva venyttäminen ei ole pidemmän päälle hyvä idea.

Tehokkuuteen vaikuttaa moni asia. Tehokkaaseen tekemiseen ja ajanhallintaan on tarjolla erittäin toimivia työkaluja. Niitä kannattaa pysähtyä opettelemaan. Tärkeintä on, että voisit tehdä työtäsi rennolla otteella ja hyvillä mielin.

Rentoa työpäivää!

Pia Vilanen, toimitusjohtaja, Luotain Consulting Oy

Seuraava Luotaimen Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus pidetään Tampereella 19.3. Haluaisitko sinä lähteä valmennukseen mukaan? Valmentajana toimii loistava ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja Tuula Kiuru-Ahvonen. Valmennuksessa saat myös oman Henkilökohtainen tehokkuus® -profiilisi, joka auttaa sinua tiedostamaan oman ajankäyttösi avainalueet. Lue valmennuksesta lisää tästä

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto