fbpx

Työnohjaus auttaa näkemään kauas

helmi 16, 2016 | Blogi

DSC00246Työn arki täytyy usein kymmenistä päällekkäisistä asioista. Täytyy pystyä ratkaisemaan käytännöllisiä ja usein myös ihmissuhteisiin liittyviä tunnepitoisia tilanteita. Joskus työn arjesta selviytyminen menee suunnittelun ja kehittämisen edelle. On vaikea löytää aikaa ja voimavaroja sen miettimiseen, miten asiat voisi tehdä viisaammin. Miten voisimme kehittää työtämme? Miten voisimme auttaa jokaista osallistumaan ja motivoitumaan? Miten voisimme ratkaista kiperät tilanteet työntekijöitä arvostavalla tavalla?

Työnohjaus auttaa näissä kaikissa kysymyksissä. Työnohjauksessa kokonaisuudet jäsentyvät ja tavoitteet kirkastuvat. Tulee selkeätä näkemystä siihen, mikä onkaan tässä tilanteessa tärkeintä. Sen jälkeen päätösten teko on huomattavasti helpompaa. Päätösten tehtävä on palvella tavoitteellista, johdonmukaista tekemistä. Tavoitteiden selkiytyminen tekee työnohjauksesta hyvin vaikuttavaa työtä.

Luotaimen työnohjaukset ovat voimavara- ja ratkaisukeskeisiä. Tämä tarkoittaa tulevaisuuteen suuntautuvaa, arvostavaa työotetta. Uskomme, että jokaisessa yhteisössä ja yksilössä on viisautta, tietoa ja taitoa. Ihmistä arvostava työote toimii niin työntekijöiden kesken kuin asiakkaidenkin kanssa, se luo yhteistyötä ja hyvinvointia. Arvostava ja lämminhenkinen työnohjausote on ollut työmme kantava periaate alusta lähtien.

Luotaimen työnohjaus on myös suunnitelmallista. Tämä tarkoittaa, että luomme asiakkaan kanssa yhdessä työnohjaukselle tavoitteet, joiden toteutumista seurataan systemaattisesti keräämällä palautetta. Suunnitelmallisuus tarkoittaa organisaation kannalta myös sitä, että otamme työnohjauksessa huomioon koko organisaation tavoitteet ja toimintamallit. Työnohjaus organisaation sisällä eri ryhmissä noudattaa samoja periaatteita ja luo pohjaa kestävälle kehittämiselle ja yhteistyölle koko talossa.

Vuosien varrella olemme saaneet seurata monen asiakasorganisaatiomme kehittymistä ja kasvamista. Ei ole liioiteltua sanoa, että työnohjaus auttaa näkemään kauas. Ja kun asioita käsitellään myönteisten tavoitteiden näkökulmasta on hyvin mahdollista, että kaukana näkyy hyvä tulevaisuus.

Pia Vilanen, Toimitusjohtaja, työnohjaajaSTOry ja johdon työnohjaaja MasterCSLE

Luotain Consulting Oy

verkkolehtiArtikkeli on julkaistu Luotaimen  TYÖNOHJAUS&COACHING  asiakaslehdessä, joka julkaistiin helmikuun 2016 alussa. Lue lehteä tästä.

 

 

 

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto