Työnohjaus vaikuttaa asenteisiin, kirkastaa yhteistä tavoitetta ja arvoja, joiden mukaan työtä yhdessä tehdään.
Työnohjauksessa tehdään konkreettisia suunnitelmia siitä, miten tulisi yhdessä toimia, jotta työ on mielekästä, tuottavaa ja innostavaa. Sillä saavutetaan tutkitusti pysyvästi myönteisiä tuloksia ja se lisää selvästi työhyvinvointia.
– Arvostetuksi, kuulluksi ja nähdyksi tuleva ihminen kykenee täyttämään koko mittansa, nousemaan siivilleen ja tekemään asioita, joita ei ennen ole tehnyt. Arkikokemuskin todistaa, että arvokkaaksi itsensä kokevan energia ei valu selustan suojaamiseen tai vapaamatkusteluun vaan suuntautuu enemmän mahdollisuuksiin ja tekemiseen, Luotain Consulting Oy:n toimitusjohtaja Pia Vilanen kertoo.
Johdon työnohjauksessa tarkastellaan esimiehen käytännön johtamistyötä, sen tavoitteita ja strategioita ja etsitään niihin toimivia ratkaisuja. Kriisityönohjauksessa käsitellään työpaikalla esiinnousseita akuutteja haasteita tai ongelmia.
– Myönteisiä tunteita, asioita ja ilmiöitä esiin nostava työyhteisö uskoo kykyihinsä myös aikana, jolloin haasteita on paljon. Ihmistä arvostavalla toimintakulttuurilla ja myönteisellä vuorovaikutuksella on suora vaikutus yritysten tuloskasvuun, tuottavuuteen ja kannattavuuteen, mutta myös inhimilliseen kokemukseen elämän merkityksellisyydestä ja arvokkuudesta. Onhan työ meille suomalaisille varsin merkittävä osa elämää, Vilanen sanoo.
Strategiatyö ja muutosprosessi, johon koko henkilöstö on voinut tuoda ajatuksensa ja ideansa alusta lähtien mukaan, on henkilöstölle ymmärrettävää ja konkreettista. Muutos ja uuden strategian toteuttaminen lähtee kuitenkin ihmisten arkipäivän valinnoista tehdä asioita arjessa toisin kuin ennen on tehty.
– Kun ihminen voi osallistua suunnitteluun, sanoa mielipiteensä ja kokee tulevansa kuuluksi, on päätöksiin ja toiminnan kehittämiseen helpompi sitoutua, Pia Vilanen tiivistää.
Ulla Miettunen, Mediaplanet
0 kommenttia