fbpx

Osallisuus Suhteessa – Osallistava johtaminen ja hyvinvointi työyhteisössä

kesä 10, 2021 | Blogi

Kim Wasama, Oulun seurakuntayhtymän hankepäällikkö ja Osallisuus Suhteessa -hankkeen projektipäällikkö

”Osallisuus Suhteessa – Osallistava johtaminen ja hyvinvointi työyhteisössä -hankkeen eräänä keskeisenä tavoitteena on tukea ikäjohtamisen käytäntöjen tuomista osaksi seurakuntien ja seurakuntayhtymän johtamisstrategiaa. Tämä tarkoittaa osaamisen johtamista ja johtamisen osaamisen kehittämistä erityisesti ikäjohtamisen ja työurien pidentämisen näkökulmasta. Kirkolle muutoinkin merkitykselliset osallisuuden ja vastuullisuuden arvot antavat hyvän perustan tälle kehittämistyölle.” Näin toteaa Oulun seurakuntayhtymän hankepäällikkö ja Osallisuus Suhteessa -hankkeen projektipäällikkö Kim Wasama.

”Henkilöstön ja työvoimaresurssien ikääntyminen asettaa omat haasteensa muutoinkin tänä päivänä yhteiskunnallisen keskustelun polttopisteessä olevalle kirkolle. Miten rakentaa hyvää työnantajakuvaa ja houkutella uusia osaajia seurakuntiin ja kirkon moniin asiantuntijatehtäviin? Miten hyödyntää hiljaisen tiedon siirtoa hallitussa muutoksessa?”

Näihin kysymyksiin pyritään saamaan vastauksia noin kahden vuoden mittaisessa ESR-rahoitteisessa Osallisuus Suhteessa -hankkeessa, joka mittaluokaltaan on aivan ainutlaatuinen hanke kirkon kehittämistyössä Suomessa.

”Olemme olleet erinomaisen tyytyväisiä valintaamme, Luotain Consulting Oy:öön ja heidän asiantuntijoiden osaamiseen tällä osaamisalueella.” toteaa Oulun seurakuntayhtymän henkilöstöpäällikkö Seppo Pitkäaho. ”Iän näkeminen vahvuutena on varmaankin juuri edustamallamme toimialalla luontevaa, onhan esimerkiksi pappien ja diakonien työssä, jos missään, hiljaisella tiedolla erittäin suuri merkitys.”

”Työura- ja elinkaarijohtamiseen liittyvät käytännön neuvot ja työkalut tulevat olemaan hankkeessa syksyn 2021 valmennuksissa erityistarkastelussa. Millaisia välineitä kirkkoherrat ja johtavat viranhaltijat saavat ikäjohtamisen tueksi, on merkittävänä odotusarvona.” Seppo Pitkäaho painottaa.

Kim Wasama on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Paraikaa hän on tohtorikoulutettavana Turun yliopistossa. Toimii Oulun seurakuntayhtymän hankepäällikkönä ja Osallisuus Suhteessa -hankkeen projektipäällikkönä. Wasama on toiminut myös julkisella sektorilla aluekehitysviranomaistehtävissä EU:n rakennerahastopolitiikan täytäntöönpanossa sekä elinkeinoelämän edunvalvontatehtävissä kauppakamariorganisaatiossa.

______________________________________________________________

Ikäjohtaminen on kaikenikäisten hyvää johtamista, joissa yksilölliset johtamisen tarpeet otetaan huomioon. Valmennettavat ovat saaneet vahvuutta ja työkaluja johtaa eri ikäisiä yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Myös sukupolvien väliseen tiedonsiirtoon ja oppimiseen on tullut valmennuksessa voimavaroja, rohkeutta ja työkaluja.
-Raisa Nissinen, valmentaja Luotain Consulting Oy

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto