fbpx

Merkityksellistä työtä

elo 17, 2022 | Blogi

Odotettu Luotaimen asiakaslehti Työnohjaus & Coaching on ilmestynyt uunituoreena ja lämpimänä. Tämän vuoden numerossa kantavana teemana ovat arvostus työelämässä ja merkityksellinen työ.

Olemme saaneet olla tukemassa suomalaista työelämää jo liki 15 vuotta. Alamme olla yksi Suomen suurimmista työnohjaus- ja coaching-taloista. Olen kiitollinen saamastamme luottamuksesta ja pitkäjänteisestä yhteistyöstä asiakkaidemme kanssa. Monen asiakkaan kanssa matkaan on mahtunut innostunutta liiketoiminnan kehittämistä, johtamisen kysymysten puntarointia ja erittäin vaikeitakin työyhteisötilanteita. Olemme kokeneet yhdessä monta muutosta ja onnistumista, sekä merkityksellistä kohtaamista ja työpäivää.

Missiomme on ollut koko tuon 15 vuoden ajan lisätä arvostusta työelämään. Olemme halunneet tukea perusarvojen; arvostuksen ja merkityksellisyyden työarkeen eläväksi elämäksi viemistä ja erilaisten organisaatioiden onnistumista omassa tehtävässään.

Ajassamme on ollut paljon kuormittavia tekijöitä ja erilaisia haasteita. Maailmanlaajuinen koronapandemia muutti työtä ja organisaatioiden toimintaa nopeasti. Kriisit ovat jatkuneet Ukrainan sodalla ja ilmastonmuutoksen aiheuttamalla ennennäkemättömällä lämpöaallolla ja kuivuudella.

Sote-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Vuoden 2023 alusta lukien vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle.

Muutokset asettavat yritykset ja organisaatiot uuden eteen ja työelämä muuttuu. Tarvitsemme asiakasta lähellä olevat uusia ratkaisuja, yhä parempaa palvelujen laatua, sekä järkevää resurssien kohdentamista. On tehokasta ja myös sisäistä motivaatiota tukevaa, että jokainen työntekijä pystyy vaikuttamaan omaan työhönsä, tekemään ratkaisuja omassa arkityössään ja siellä, missä asiakkaan hyödyksi ja avuksi ratkaisuja kaivataan. Tällöin myös työn mielekkyyden kokemus kasvaa ja sisäinen motivaatio kukoistaa. Erityisesti kriisiaikoina siedämme yhä vähemmän sitä, mikä ei ole meille merkityksellistä. Haluamme käyttää aikamme tärkeään ja itselle merkitykselliseen tekemiseen.

Tiedetään, että yritykset, jotka kykenevät ennakoimaan pärjäävät paremmin. Tavoitteiden selkeys ja sopiva haastetaso ovat onnistumisen perustekijöitä. Myös motivaatio ja asenne vaikuttavat työkykyyn ja työntekijän sitoutumiseen. Joskus esihenkilöiltä saattaa kuitenkin unohtua, että ihmisellä on tahto tuoda jotakin itsestään mukaan työhön. Silloin osallistamisen vahvistaminen, valmentava johtaminen ja motivoivan työympäristön luominen nousevat keskeisiksi, ja muutos saadaan vietyä hallitusti ja tehokkaasti läpi.

Epäselvät tavoitteet, huono esihenkilötyö, vähäinen tekemisen autonomia, tai huono työilmapiiri heikentävät merkityksellisyyden kokemusta, työn laatua ja tuottavuutta. Myös kohtuuttomalla fyysisellä ja psyykkisellä työkuormalla on vaikutusta. Työnohjaus ja coaching ovat mainioita työvälineitä työn ja oman toiminnan reflektoinnissa ja kehittämisessä.

Ollaan yhteyksissä, mielellämme olemme tukenanne arvokkaan ja merkityksellisen työn rakentamisessa, jossa kaikki voivat mahdollisimman hyvin!

Lehti on täynnä ajankohtaista asiaa ja mielenkiintoista, ajatuksia herättävää pohdittavaa henkilöstön ja työyhteisön, ja esihenkilötyön ja johtamisen kehittämisestä kiinnostuneille, sekä HR-ammattilaisille.

Tutustu lehtemme kautta myös Luotaimen osaaviin ja kokeneisiin valmentajiin, työnohjaajiin ja coacheihin!

Pia Vilanen,Toimitusjohtaja, ratkaisukeskeinen työnohjaajaSTOry, johdon työnohjaaja Master CSLE®,
Kriisityönohjaaja, Certified Business Coach, Everything DISC for Leaders -valmentaja, Mindfulness
-ohjaaja. Stratool-liiketoimintakehittäjä

Luotain Consulting Oy Työnohjaus & Coaching lehti 2022

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto