fbpx

Luotain KiertoFesteillä

joulu 17, 2021 | Blogi

Luotain osallistui Tampere-talolla 8.12.2021 kiertotalousmessuille,  KiertoFesteille, jotka organisoi Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden koordinoima kumppanuushanke KIERTO – Kiertotalouden toiminnalliset oppimisympäristöt. Hankkeessa luodaan uutta työtä ja osaamista kiertotalouden ympärille. Luotain Consulting tukee eri kokoisten yritysten, erilaisten organisaatioiden, kaupunkien ja kuntien henkilöstön osaamisen kehittämistä, joten meille oli hyvin luontevaa olla kehityshankkeessa näin mukana.

Olimme KiertoFesteillä keskustelemassa tulevaisuuden työstä, työn merkityksellisyyden lisäämisestä sekä yhteiskuntavastuuraportoinnin kehittämisestä, johon on mahdollista saada meiltä apua ja tukea.  
Työelämäprofessori Lauri Järvilehto puhui KiertoFesteillä omassa keynote-puheenvuorossaan merkityksellisestä työstä. Merkityksellisen työn kokemuksen tukeminen on meille sydämen asia. Merkityksellisen työn kokemus lisää tuottavuutta ja on tämän päivän työnantajille yhteiskuntavastuullisuuden lisäksi suuri kilpailuvaltti.

Yhteiskuntavastuu ja ympäristöarvojen huomioiminen on meille tärkeätä. Työskennellessämme eri toimialoja edustavien asiakkaidemme kanssa erilaisissa kehityshankkeissa olemme nähneet ainakin jo kolme isoa muutosaaltoa, transformaatiota.  Palveluliiketoiminnan transformaatio, digitaalinen transformaatio ja asiakaskokemuksen transformaatio. Nyt elämme ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuuteen liittyvää transformaation aikaa, jolloin näistä asioista on tullut kilpailukyvyn elinehto.   

Yrityksen arvot ja vastuullisuus ovat tärkeitä tekijöitä niin ympäristön kuin työnantajamarkkinankin kannalta. Toteutuvista arvoista ja vastuullisuudesta on tullut yhä tärkeämpi kilpailutekijä paitsi osaavista työntekijöistä, niin tietenkin myös asiakkaista kilpailtaessa. Pienilläkin muutoksilla voi vaikuttaa yrityksen ympäristöystävällisyyteen, hiilijalanjälkeen ja kiertotalouteen, kun lähtee määrätietoisesti ja tavoitteellisesti tekemään suunnitelmallista yhteistyötä työyhteisössä. Yhteiskuntavastuu-käsitteeseen kuuluvat kuitenkin ympäristövastuun lisäksi myös taloudellinen, sosiaalinen ja inhimillinen vastuu. Nämä kaikki ovat Luotaimen tekemisessä aivan keskiössä.   

Yrittäjyyttä miettivän kannattaa ottaa yhteiskuntavastuullisuus huomioon jo aivan alkuvaiheessa yrityksen missiota, visiota, strategiaa ja asiakkaita miettiessä – kannattaa miettiä, miten yritys pärjää markkinassa, joka painottaa entistä enemmän vastuullisia valintoja ja arvoja – ja myös, miten yrityksen arvoista ja vastuullisuudesta kannattaisi viestiä ja raportoida. Luotaimesta saat hyviä neuvoja yhteiskuntavastuullisuuden kehittämiseen ja raportointiin.  Halusit sitten lisätä merkityksellisen työn kokemusta ja osaamista työyhteisössäsi laajasti, tai konkreettisesti päivittää yhteiskuntavastuuraportointinne vuodelle 2022, olethan yhteydessä.

Kirjoittaja:
Eija Haapala, YTK, Henkilöstön ja työhyvinvoinnin johtamisen asiantuntija, Tren Yliopisto, Johdon työnohjaaja (koulutuksessa). Eijalla on yli 20 vuoden kokemus asiakaspalvelun ja myynnin johtamisesta, esihenkilötyöstä, palveluiden kehittämisestä ja muutosjohtamisesta.  Eija on työskennellyt niin pk-sektorilla kuin pörssiyhtiöissä myyntijohtajana, palvelupäällikkönä ja esihenkilönä. Eija rakastaa asiakkaiden auttamista muutos- ja kehityshankkeissa, ja saa virtaa asiakkaiden onnistumisesta ja menestymisestä. Eija on yhteisiin tavoitteisiin sitouttaja ja luotettava tiimipelaaja, joka uskoo laadukkaan johtamisen sekä sisäisen että ulkoisen asiakaskokemuksen näkyvän aina lopulta myös viivan alla. 

Katso alka Eija Haapalan puheenvuoro

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto