fbpx

Sosiaalihuollon asiakkaan itsemääräämisoikeus – koulutus, vammaispalvelut

18.9.2024 klo 9-15 Luotaimen toimitilat, Tampere/hybrid

Tietoja
Kesto: 1 päivä

Milloin
Päivämäärä: 18.9.2024 klo 9-15
Ilmoittaudu viimeistään 4.9

Sijainti
Pyhäjärvenkatu 5 A, Tampere/ hybrid

Hinta
389€/hlö + alv 24%

Kouluttaja
Marjo Rönkä

Itsemääräämisoikeus – kehitysvammaisten palveluissa

Osallistu nyt koulutukseen, jossa  perehdyt niihin velvoitteisiin ja toimintatapoihin, jotka liittyvät itsemääräämisoikeuteen kaikissa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Itsemääräämisoikeus kuuluu ihmisen perusoikeuksiin.

Sosiaalihuollon asiakkaan itsemääräämisoikeus – koulutus

Ihmisen perusoikeuksiin kuuluu itsemääräämisoikeus.

Perusoikeuksia rajoittavia toimenpiteitä on käytetty sosiaali- ja terveydenhuollossa ilman, että ne perustuisivat kirjoitettuun lakiin. Niiden käyttöä on perusteltu pyrkimyksenä turvata asiakkaan välttämätön huolenpito. Rajoitustoimenpiteiden tulisi kuitenkin aina perustua lakiin. Voidaanko oikeilla toimintavoilla lisätä asiakkaan omaa osallisuutta ja itsenäistä määräysvaltaa omiin asioihin ja elämään.

Nyt itsemääräämisoikeuden toteutumisen korostaminen ja rajoitustoimenpiteiden käytön vähentäminen on kirjattu itsemääräämisoikeutta koskevassa lakiluonnoksessa.

Tahdon vapaus ja itsemääräämisoikeus – Oikeus on, mutta onko kykyä ymmärtää oman käytöksen seuraukset? Saanko puuttua ja päättää puolesta?

Kysy lisää:
Valmentaja
Marjo Rönkä, 0503247713
[email protected]

Koulutuskoordinaattori
Markus Pusa, 0400419865
[email protected]

Valmentaja

Valmentaja Marjo Rönkä:

Sosiaali- ja terveysalan palvelujen erityisasiantuntija. Sotelainsäädäntö, sote-palvelujen kehittäminen, osaamisen vahvistaminen ja laadunhallinta.

Johtamisen ja lähijohtamisen valmennuksia ja kehittämishankkeita yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioille. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutoiminnan uudistaminen, muutostilanteet ja prosessit. Strategiatyön kirkastamisen ja toimeenpanon asiantuntija Stratool työkalua apuna käyttäen. Certified Business Coach. Yksilö- ja ryhmä coaching.
Pk-yritysten kasvuvalmiuksien ja liiketoiminnan uudistumisen kehittämisen tukena.

Pitkä ja laaja kokemus eri toimialojen yritysten ja organisaatioiden johdon ja henkilöstön konsultoinneista ja valmennuksista.

Lue lisää Marjosta tästä

Ilmoittaudu kurssille tästä!

1 + 2 =