fbpx

Jokainen voi vaikuttaa

elo 10, 2018 | Blogi

Jokainen voi vaikuttaa

Tuen nuorisourheilua, lahjoitan kuukausittain Punaiselle Ristille ja olemme mukana mm. Naisten pankin toiminnassa. Olen tehnyt elämäni aikana paljon hyväntekeväisyystyötä ja pyrkinyt myös ammatissani auttamaan ihmisiä ja ympäristöä parhaani mukaan.

Minä välitän.

Minä en ole kuitenkaan ainutkertainen.

Näen ympärilläni jatkuvasti ihmisiä, jotka haluavat kantaa oman kortensa kekoon, auttaa ja olla mukana. Rakas veljeni järjestää tapahtumaa Ilves poikien hyväksi monien valmennusammattilaisten kanssa. Hyvä ystäväni halusi valmistujaislahjaksi ikimetsää suojeltavakseen. Yhteistyökumppanini lähtee Etiopiaan myötävaikuttamaan lähetystyöhön, toinen lahjoittaa perheensä kanssa osan joululahjarahoistaan vuosittain niitä enemmän tarvitseville.  Yksi asiakkaistamme on tehnyt kehitysvammaisten auttamisesta elämäntehtävänsä. Hän haluaa toteuttaa asukkaiden pitkäaikaisia haaveitaan. He ovat tavanneet jääkiekkoilijoita, päässeet Katri Helenan takahuoneeseen ja järjestäneet muotinäytöksiä jne.

Myös liike-elämässä näkee monenlaista auttamista. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa koulutuskokonaisuutta yrityksille, joilla olisi hyvät valmiudet toimia myös globaalisti. Teimme kollegoidemme kanssa kukin kolme puhelinsoittoa merkittäville yrityspäättäjille.  Kysyimme: ”Haluatko tuoda oman osaamisesi tähän ja auttaa?” Jokainen vastasi yhdeltä istumalta, kyllä.

Tuli mieleen vielä eräs tapahtuma heinäkuulta. Olin tapaamassa erästä pankin henkilöstöpäällikköä. Työyhteisö- ja johtamisasioista keskusteltuamme puheemme kääntyi hyvän tekemiseen. Hän sanoi: ”Haluan näyttää sinulle yhden jutun, mennään!” Niin hän vei minut pankin keskeisimmälle paikalle, jossa oli erilaisia reppuja ja penaaleja. Sydäntä lämmitti nähdessäni hänen innostuksensa: ”Keräämme näitä lahjoituksina perheille, joilla ei ole mahdollista ostaa pienille koululaisilleen uutta reppua tai penaalia”. Me kaksi ennen toisillemme tuntematonta todella kohtasimme ja uskon, että molemmille jäi tapaamisesta hyvä mieli. Minulle ainakin jäi.

Dalai Laman ”viisaan itsekkyyden” resepti on, että onnea ja hyvinvointia saa suomalla niitä toisille. Myötätunnosta on ylipäänsä valtava hyöty yksilölle itselleen ja yhteiskunnalle.

Jokainen meistä voi vaikuttaa ja auttaa edes vähän – pienistä teoista syntyy isoja tekoja.

Välitä, vaikuta ja lähde mukaan!

Luotain on mukana tekemässä maailmaa paremmaksi. Tuemme Naisten Pankin Tour de Pyynikki – Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaa Pyynikillä 9.9. klo 11-14. Aamujumppa alkaa klo 11 näkötornilla.  Tule sinäkin mukaan. Ilmoittaudu tästä tai paikan päällä.  https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/kavele-naiselle-ammatti-tampere/

Pia Vilanen

Toimitusjohtaja

Johdon työnohjaaja MasterCSLE

Luotain Consulting Oy

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto