fbpx

Henkilökohtainen tehokkuus on avain parempaan arjen hallintaan

elo 25, 2016 | Blogi

Näin syksyllä loman jälkeen on hyvä heti ottaa niskalenkki arjen stressitekijöistä ja lähteä rakentamaan mukavaa ja omien arvojen mukaista arkea. Aina emme voi kaikkiin stressaaviin asioihin vaikuttaa, mutta niihin asioihin joihin voimme, niiden äärelle kannattaa pysähtyä. Tosiasia on, että lähes jokainen kokee työstressiä joskus. Hyvää ajankäyttöön liittyvää stressiä on sellainen sopiva paine, jonka melko moni tunnustaa toisinaan tarvitsevansa, jotta saa asiat tehdyksi. Huonoa stressiä on taas sellainen, joka on jatkuvaa, painostavaa ja ahdistavaa. Liiallinen stressi nakertaa pitkään jatkuessaan terveyttä ja itseluottamusta.

Ajankäytön miettiminen on meille kaikille tärkeää. Hyvä olisi, jos pääsääntöisesti on olo, että kaikilla asioilla on aikansa ja paikkansa ja oleminen on rentoa, vaikka tekemistä olisikin paljon. Elämä on täynnä valintoja. Tärkeitä kysymyksiä ovat mm.: mitä halutaan, paljonko ko. asiaan panostetaan aikaa ja mistä luovutaan. Usein arkea helpottaa, kun valinnat on selkeästi sovittu ja kommunikoitu kaikkien asianosaisten kanssa.

Kehittäminen ja kehittyminen eivät ole aina asioiden lisäämistä vaan täytyisi osata myös luopua, mikä on usein yllättävän hankalaa. Jokaisella meillä on omat tärkeänä pitämämme asiat ja työtehtävien hoitamiseen liittyy aina oman tehtävän kannalta olennaisia ja vähemmän olennaisia tehtäviä. On helpompaa sovittaa asioita yhteen toisten kanssa, kun tavoitteet nähdään samoin ja itse on selvillä omasta perustehtävästään. Hyvä olisi, että aika kuluu tietoisten valintojemme mukaisesti pääsääntöisesti siihen, mikä on oman tehtävän kannalta olennaisinta ja mikä on tavoitteen kannalta tärkeintä.

Työhön liittyvä kiireen tunne, priorisoinnin haasteet ja tunne siitä, että asiat eivät ole hallinnassa, vaikuttavat helposti kaikille elämämme osa-alueille. Jos tiedät, mitä haasteita omassa ajankäytössäsi ja työtavoissasi on ja osaat toimia tehokkaasti silloin, kun on työn aika, tekemättömät työt eivät vapaa-ajallakaan paina mieltä. Oppimalla tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan luot vahvan perustan tehokkuudelle.

Tehokkuuteen vaikuttaa moni asia ja erittäin hyviä työkaluja tehokkaaseen tekemiseen ja ajanhallintaan on paljon. Niitä kannattaa pysähtyä opettelemaan. Tärkeintä on, että voisit tehdä työtäsi rennolla otteella ja hyvillä mielin.

Luotaimen yksi suosituimmista valmennuksista on Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus, jonka teemojen äärelle itsekin pysähdyn melko usein omaa ajankäyttöäni tarkastelemaan.

Seuraava ja samalla syksyn ensimmäinen Henkilökohtainen tehokkuus -valmennus pidetään Tampereella 1.9. Haluaisitko sinä lähteä valmennukseen mukaan?

Katso tarkemmat tiedot valmennuksesta tästä.

Terveisin

Pia Vilanen,
Toimitusjohtaja
Luotain Consulting Oy

P.S. Tiesitkö, että valmennuksessa saat oman Henkilökohtainen tehokkuus® -profiilisi, joka auttaa sinua tiedostamaan tehokkuuden avainalueista ne, joiden kehittäminen vaikuttaa tuloksiisi eniten.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto