fbpx

Arvostusta työelämään jo 15 vuotta

marras 8, 2022 | Blogi

Luotaimen yhteiskunnallinen tehtävä on auttaa toisia onnistumaan omassa perustehtävässään. Olemme 15 vuoden ajan olleet mukana vaikuttamassa monella toimialalla siihen, että päätökset ovat oikeudenmukaisia, perustuvat ammatillisiin motiiveihin, ja etiikka kestää vaativammassakin puristuksessa.

Olemme tukeneet omalta osaltamme parhaan kykymme mukaan sitä, että asiakkaat ja ihmiset kohdataan arvostavalla tavalla, oli heidän taustansa mikä hyvänsä.  Olemme saaneet olla mukana vaikuttamassa yhteiskuntamme monilla eri tasoilla, niin vankeinhoidossa ja hätäkeskuksissa kun kaupallisestikin parhaiten menestyneiden suurimpien kansainvälisten yritysten taustalla. Niin julkisen sektorin isoissa ja pienissä muutoksissa ja mullistuksissa, kuin yritysten kasvun, organisoitumisen ja kannattavuuden tukemisessa.

Työ on inhimillisen elämän näkökulmasta erittäin merkittävä osa ihmisen elämää, siksi ei ole ihan sama, miten ihmisillä töissä menee. Ja että ihmisillä on ylipäänsä työpaikka, jossa saa olla mukana tekemässä itselle merkityksellisiä asioita. Työ tuottaa mielihyvää ja onnistumisen kokemuksia. Sen merkitys on ihmisen elämässä valtavan suuri. Siksi myös työpaikkojen määrän kasvattaminen, turvaaminen ja säilyttäminen on ollut sydämen asiamme koko toimintamme ajan.

Missiomme on ollut koko tuon 15 vuoden ajan lisätä arvostusta työelämään. Olemme kiitollisia siitä, että olemme saaneet kasvaa ja saamme tehdä merkityksellistä työtä laajasti erilaisten työelämän kysymysten parissa. Työnohjausprosesseja olemme tuottaneet jo yli 2000 prosessia, yksilötyönohjauksia, johdon- ja johtoryhmien työnohjauksia, sekä työyhteisöjen työnohjauksia. Erilaisia strategiatyöskentelyn kokonaisuuksia ja prosesseja olemme tuottaneet asiakkaillemme jo yli 70, ja lukemattomia coaching-prosesseja. Valmennuksiimme ovat ottaneet osaa jo kymmenet tuhannet ihmiset.

Luotaimeen on löytänyt tiensä yli 30 huippuosaavaa ja laajasti työelämää kokenutta valmentajaa ja työnohjaajaa. Yhdessä saamme tehdä työtä, joka on merkityksellistä ja vaikuttaa laajalti yhteiskuntamme hyvinvointiin. Moniin toimeksiantoihimme liittyy inhimillisen elämän näkökulmasta elintärkeitä ja arkojakin kysymyksiä. Näiden kysymysten käsittely vaatii harkintaa, eettistä arviointikykyä ja osaamista. On erittäin tärkeää, että voimme luvata, että toimimme vastuullisesti, harkiten ja arvojemme mukaisesti ja niiden ohjaamina -joka päivä. Me lupaamme. 

Muutostahti työelämässä on erittäin suuri. Myös työpaikoilla tulee yhä enemmän eteen mielenterveysongelmia ja kriisiytymistäkin tapahtuu. Kompleksista ongelmanratkaisutaitoa ja kriittistä ajattelua tarvitaan, kun työelämän vaatimukset kovenevat. Tarvitsemme työelämään sosiaalisia taitoja, tunneälyä, psykologista joustavuutta, luovuutta, mutta myös kriisiosaamista ja erittäin haastavien tilanteiden ratkaisemiseen liittyviä taitoja. Vuorovaikutustaitojen merkitys työelämässä tuleekin yhä vahvistumaan. Työtä tehdään vuoropuhelussa, yhdessä erilaisten ihmisryhmien kanssa. Tästä syystä tarvitsemme yhteistyö- ja neuvottelutaitoja, taitoa kuunnella ja ottaa puheeksi, sekä kykyä tehdä yhteistyötä.

Kun osaamme arvostaa toisiamme, se näkyy kaikessa, mitä teemme. Se luo ympärillemme psykologista turvallisuutta ja mahdollistaa monenlaisia onnistumisia ja kasvun mahdollisuuksia.

Työelämämme muutosta on hyvä osata ennakoida ja jo ennalta yhdessä miettiä, minkälaista osaamista tulemme tarvitsemaan.  Näin teemme myös me itse, elämme niin kuin opetamme. Kouluttaudumme jatkuvasti ja etsimme uusia tapoja auttaa ja tukea suomalaista työelämää. Uutta teknologiaa ja osaamista tarvitaan jatkuvasti. Siksi sitä myös on syytä hankkia. Onneksi uuden oppiminen, ajassa hereillä oleminen ja yhdessä kehittäminen on innostavaa, pitää vireessä ja lujittaa yhteistyösuhteita. Meillä kaikilla on paljon annettavaa. Siis annetaan. Antaessa omatkin voimavarat vahvistuvat ja elämä maistuu hyvältä ja arvokkaalta.

Arvostusta työelämään!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto