fbpx

Myönteisyydestä voimaa arkeen

maalis 30, 2011 | Blogi

Usko ja luota omiin kykyihisi

Ihmismielen aikaisempiin kokemuksiin perustuvat odotukset raamittavat aina uutta tilannetta ja kokemusta siitä, mitä käsillä olevassa tilanteessa tapahtuu tai mikä, on siinä lausutun sanoman merkitys.

Huonoilla kokemuksilla varustettu henkilö tulkitsee helpommin sosiaaliset vihjeet epäedullisesti, kun positiivisilla kokemuksilla varustettu henkilö.

Mutta, mikä on kokemus?

Mutta mikä on kokemus?  Millä tavalla koet asiat tässä hetkessä? Tulkitsetko tilanteet /asiat /mahdollisuudet /sanomiset voittopuolisesti positiivisesti vai negatiivisesti? Mitä lopulta uskot omasta itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta?

Mikäli koet, että saattaa olla, että tarvitsisit heräämistä myönteisempään ajatteluun, voisit kokeilla seuraavaa:

Aluksi mieti, mistä asioista olet saanut itsellesi merkityksellistä positiivista palautetta esim. omilta esimiehiltäsi, työntekijöiltäsi tai asiakkailtasi.

– Päätä, että joka kerta kun saat positiivista palautetta: ”pysähdyn ja arvostan saamaani  palautetta.

Myönteisen ajattelun harjoitteet

Kokeile viikon verran, kahta myönteisen ajattelun harjoitetta.

– Sano itsellesi heti herättyäsi ”Tämä on hyvä päivä” ja todella ajattele niin, voit toistaa tätä pariin kertaan. Illalla kun menet nukkumaan, kirjaa ylös itsellesi merkitykselliseen paikkaan (päiväkirja, erityinen muistikirja, kalenteri tms.) ainakin yksi asia, josta olet kiitollinen. Mikäli päivän mittaan tulee huono hetki ja jostain syystä negaatio meinaa viedä ilon ja/tai mielihyvän tekemisestä, kurkkaa kalenteriin tai muistikirjaan ja katso mitä olet kirjoittanut: Olen kiitollinen -otsikon alle.

Kiinnitä huomiota läsnäoloon. Pyri olemaan niin hyvin läsnä kulloisessakin tilanteessa kun mahdollista. Keskity todella, siihen ihmiseen kenen seurassa kulloinkin olet, siihen tekemiseen, mitä kulloinkin olet tekemässä  ja esim. minkälaista ulkona ollessasi on ( miltä värit näyttävät, mitä tuoksuja siellä on ja mitä ääniä siellä kuuluu).

Positiivista mieltä ja iloa elämään!

Pia Vilanen, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, Luotain Consulting Oy

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto