fbpx

Webinaari ohje

Mikä on webinaari?

Webinaari eli verkkoseminaari on kokonaan internetin välityksellä toteutettava tapahtuma. Sekä valmentajat että osallistujat osallistuvat webinaariin reaaliajassa kukin omalta koneeltaan. Webinaareissa ei siis ole esiintyjän kanssa samassa tilassa yleisöä. 

Miten osallistun webinaariin?

Tarvitset osallistumista varten internet-yhteyden sekä oman tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Osallistujille lähetetään viikkoa ennen webinaarin ajankohtaa vahvistus ilmoittautumisesta sekä webinaarin linkki. Ota tämä linkki talteen. Webinaari avautuu koulutuspäivänä noin 15 minuuttia ennen koulutuksen alkua. Avaa linkki haluamallasi verkkoselaimella.

Tekniset vaatimukset

Voit osallistua webinaariin tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Suosittelemme käyttämään tietokoneella joko Google Chrome tai Mozilla Firefox -selainta. Äänentoistoa varten tarvitset esimerkiksi kuulokkeet tai kaiuttimet. Et tarvitse web-kameraa tai mikrofonia, ellei toisin erikseen ilmoiteta.

Mitä webinaarissa tapahtuu?

Webinaari on tilaisuus, jonka sisältö on kuvattu webinaarin omilla sivuilla. Asiantuntija etenee ennalta kuvatun sisällön mukaisesti, aivan kuten koulutuksessakin. Osallistujilla on mahdollisuus esittää asiantuntijalle kysymyksiä chat-viestien kautta joko läpi koko webinaarin tai sen loppupuolella. 

Entä jos verkkoyhteyteni katkeaa?

Kokeile, saatko verkkoyhteyden takaisin ja yritä tämän jälkeen palata webinaariin samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerralla. Mikäli yhteys ei palaudu tai katkos on pitkä, voit katsoa webinaaritallenteen. Webinaaritallenne lähetetään osallistujien sähköpostiin webinaarin jälkeen.