fbpx

Tampereella on vauhti päällä – Tampere Local –kivijalkaliikkeet kehittävät Tampereen keskusta-alueen vetovoimaa

marras 16, 2022 | Ajankohtaista

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin perjantaiaamuna 11.11.2022 (Lari Malmberg, HS), että ’Surulliset luvut kertovat Helsingin ydinkeskustan ajautumisesta historialliselle vedenjakajalle’. Haluamme kertoa, että me Tampereella olemme käärineet jo hihamme ja keränneet yli 30 yrittäjän joukon yksityisiä kivijalkaliikkeitä rakentamaan uudenlaista ilmiötä kivijalkaliikkeiden säilyttämisen ja menestymisen puolesta.

Tampereella on keksitty luovia ratkaisuja ja keskustayrittäjissä on väkevää tekemisen meininkiä. Tampereella on aloittanut yli 30 yksityisen kivijalkaliikkeen ryhmä, joka on innostunut ja osoittanut kiinnostuksensa yhdistyä yhteisen brändin alle: Tampere Local -kivijalkaliikkeet. Yhteisellä toiminnalla kivijalkaliikkeet tukevat toinen toistensa myyntiä, tuovat huomattavan yhteisvoiman näkyvyyden huomattavaan parantamiseen ja tarjoavat yhdessä yhteisiä palveluita, mm. yhteisen lahjakortin. Olemme luoneet yhdessä Tampere Local -brändin, josta tullaan kuulemaan vielä valtakunnallisesti paljon lisää, ja jota halutaan kopioida.

Yhteinen tahtotila on luoda ilmiö, jossa saadaan ihmiset elävän ja vetovoimaisen keskustan palveluihin. Tulemme yhdistämään digitaaliset kanavat ja kivijalkaliikkeiden elämyksellisen ostopolun yhteneväksi kokonaisuudeksi. Tulemme kertomaan Tampereen keskustan alueen legendaaristen yksityisten kivijalkayrittäjien tarinoita tunteita herättävillä tavoilla. Mukaan on viritetty parhaat tukijoukot ja parhaat tekijät, jotka tukevat kivijalkaliikkeitä onnistumaan.

Hankkeesta hyötyy koko Tampere

Myös mm. turistit saavat osansa. Turisteille tulee välittymään tunnelmallinen, elinvoimainen ja vetovoimainen keskusta pienine putiikkeineen. Jopa erilaiset turistikierrokset alueen kivijalkaliikkeisiin ovat olleet yrittäjien suunnitelmissa.

Uuden Tampere Local -brändin tärkeimpinä suunnannäyttäjinä ja suuressa roolissa yhdessä yrittäjien kanssa tulevat olemaan kivijalkaliikkeiden asiakkaat ja heidän kokemuksensa yksityisistä kivijalkaliikkeistä menneisyydessä, tässä päivässä ja tulevaisuudessa. Tulemme nostamaan asiakkaiden mieliin ja huulille ajatuksia:
”Millainen Tampereen keskusta oli 1980-luvulla, miltä se tuntuu nyt, ja miltä se tulee tuntumaan 2030-luvulla”.

Taustatoimijoina tässä hankkeessa ovat Luotain Consulting Oy, Tampereen Kauppayhdistyksen Säätiö sr. ja osaltaan tukijana ja yhteistyökumppanina myös Tampereen kaupunki.

”Yhteinen matkamme on alkanut ja toiminnastamme tullaan kuulemaan pian vielä tämän vuoden puolella.”

Toteaa hankkeesta vastaava Veera Matilainen, Luotain Consulting Oy.

Luotain Consulting Oy on 2007 perustettu liiketoiminnan, henkilöstön ja johdon kehittämisen kumppani.

Veera Matilainen

Lisätietoja:
Luotain Consulting Oy, Veera Matilainen, yritysvalmentaja, kouluttaja, palvelumuotoilija, kaupallistamisen mestari ja konsultti, puh.: 0503429152 | email: [email protected]

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkisto