Työhyvinvointipalvelut

Luotain järjestää monenlaisia työhyvinvointiohjelmia, arjessa konkreettisesti vaikuttavia kursseja ja osallistavia luentoja, joiden avulla työhyvinvointi paranee ja palautuminen edelleen kehittyy. Tutustu työhyvinvointipalveluihimme ja pyydä tarjous omalle työyhteisöllesi asiakastarpeestanne lähtien.

Tiedätkö, miten voit itse vaikuttaa omaan työhyvinvointiisi sekä työssä että vapaalla. Pienilläkin muutoksilla voit vaikuttaa keskittymiskykyysi, unenlaatuusi ja hyvinvointiisi laajemmin.

Hyvän palautumisen tilan tunnistaa esimerkiksi siitä, että työvuoron jälkeen jaksat puuhailla itsellesi tärkeitä asioita.

Luotain haluaa toimia asiakaslähtöisesti aidosti asiakkaan kumppanina. Kaikki työhyvinvointivalmennuksemme räätälöidään asiakkaalle sopivaksi kokonaisuudeksi. Laajuudet vaihtelevat muutaman tunnin luennosta kahdeksan viikon tai kuuden kuukauden hyvinvointiohjelmaan.

Nyt pandemian aikaan työhyvinvointivalmennukset ja luennot järjestetään etätyökaluilla joko Teamsilla tai Zoomillla asiakkaan toiveen mukaisesti. Luotaimen etätyökaluja voi käyttää millä tahansa päätelaitteella (puhelin, padi tai tietokone) ja käyttö on helppoa. Mitään erillisiä asennuksia ei tarvita.

Palautumisluento

Avoimet kurssit:
– 14.4.2021 etätoteutus

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen tai pyydä räätälöity tarjous alla olevalla lomakkeella.

Kuvaus

Tiesitkö, että voit itse vaikuttaa omaan palautumiseesi pienilläkin muutoksilla ja vaikuttaa myös unen laatuusi? Hyvin palautuneena olemme virkeitä, innostuneita ja toiset huomioonottavia. Hyvän palautumisen tilan tunnistaa esimerkiksi siitä, että työvuoron jälkeen jaksat puuhailla itsellesi tärkeitä asioita. Palautuminen voidaan määritellä elpymiseksi.

Nykyinen hektinen työelämä laittaa palautumiskykymme koetukselle.
Valmennuksessa saat tietoa palautumisen merkityksestä omalle hyvinvoinnillesi niin töissä kuin vapaallakin. Saat käytännön keinoja ja vinkkejä, miten voit edesauttaa omaa palautumistasi.
Valmennuksen pitävät koulutetut palautumisohjaajat.

Sisältö

Palautuneena voit hyvin

 • Joustavuus, empatia, moraali, tunnereaktioiden säätely ja luova ajattelu edellyttävät riittävästi unta ja stressin säätelyä. Pulmat palautumisessa näkyvät usein unen laadussa.
 • Myös työpäivän aikana voi olla palauttavia hetkiä, kunhan muistaa tauot.
 • Palautuminen on aktiivista toimintaa. Pelkkä lepäily ei useinkaan riitä palautumiseen.

Näitä käsittelemme valmennuksessa:

 • Mikä on itse aiheutettu keskittymiskyvyn häiriö ADT ja miten se taltutetaan
 • Mitä jatkuvien keskeytysten ja multitaskaamisen tilalle työssä?
 • Mitä ovat mikrotauot työpäivän aikana ja miten ne tukevat palautumista
 • Mitkä ovat juuri minulle sopivat keinot edesauttaa palautumista vapaa-aikana?
 • Miten lisään myötätuntoista suhtautumista itseeni?
 • Käytännöllisiä ja helppoja rauhoittumis- ja rentoutumiskeinoja arkeen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää alla olevalla lomakkeella, tai ole meihin suoraan yhteydessä. Olemme mielellämme sinulle avuksi.

Tuula Kiuru-Ahvonen
Valmennuspäällikkö
[email protected]
050-3251152

Eija Haapala
Henkilöstöjohtaminen, Myynti ja Markkinointi
[email protected]
050-4380866

Markus Pusa
Koulutuskoordinaattori
[email protected]
0400-419865

Työhyvinvointi etätyössä

Kuvaus

Voi hyvin etätyössä -etävalmennus Teams:llä tai Zoom:lla. Valmennus räätälöidään tilaajan toiveiden ja käytettävissä olevan ajan mukaisesti. Luotaimen etätyökalut ovat helppokäyttöisiä ja tietoturvasta on huolehdittu hyvin. Luento on pituudeltaan 60 min. Luennon jälkeen 15-30 min ajan osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja keskustella aiheeseen liittyen.

Sisältö

 • Asiantuntijaluento hyvinvointi etätyössä
 • Miten huolehdit hyvinvoinnista etätyössä
 • Etätyön organisointi
 • Päivän rytmittäminen etätyössä
 • Omatoimisia työkaluja hyvinvoinnista huolehtimiseen
 • Mindfulness-harjoitus

Kysy lisää ja pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella!

Työhyvinvointiohjelma

Kuvaus:

Sis. 6 valmennuspäivää, kotiharjoitteluun mindfulness äänitteet ja First Beat hyvinvointianalyysin.

Valmennusohjelma vaikuttaa työssä jaksamiseen, lisää stressin hallinta- ja ehkäisykeinoja sekä lisää voimavaroja ja myönteisyyttä. Valmennusohjelmassa käytetään apuna Mindfulness harjoituksia. 

Sisältö

Työn vaatimukset voivat saada aikaan, että työtä tekevä ihminen kokee oman toimijuuden vähenemistä, työn kuormittavuuden tunne kasvaa ja toiminnasta tulee lyhytnäköistä ja reaktiivista.

Valmennusohjelma lisää työhyvinvointia, stressinhallinta- ja palautumiskeinoja, voimavarjoja ja myönteisyyttä. Valmennusohjelma sisältää 6 valmennuspäivää, First Beat hyvinvointianalyysin sekä henkilökohtaisen palautteen ja päivittäiseen kotiharjoitteluun mindfulness-äänitteet ja muut harjoitteet.

Valmennuspäivien aihealueet (valmennuspäivä 4h):

 • Hyvinvoinnin rakennuspalikat, ohjeet Firstbeat-mittauksen tekemiseen ja mindfulness-harjoitusten aloittaminen.
 • Hallintavoimavarat ja stressin ehkäisy, mindfulness työelämässä ja arjessa.
 • Ihmissuhteisiin liittyviin hallintavoimavarat, ongelmanratkaisutaidot ja ratkaisukeskeisyys, mindfulness ja tunnetaidot.
 • Vahvuuskartoitus, vahvuudet ja voimaantuminen, mindfulness-harjoitukset.
 • Vahvuudet ja myötätunto, mindfulness harjoitteet
 • Stressin käsittelykeinot ja stressin ehkäisy, mindfulness-asenne.

Valmentajina toimivat työhyvinvointiin perehtyneet valmentajat. Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin vähentämiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi kertoo kuinka keho reagoi arjen erilaisissa tilanteissa. Sykevälimittaus tehdään ympärivuorokautisesti ja se kuvaa yksilöllisesti kuormittavia ja palauttavia tekijöitä sekä liikunnan vaikutusta. Tieteellisesti kehitetty Hyvinvointianalyysi antaa tietoa kehon voimavaroista ja nostaa esille tekijöitä, jotka parantavat jaksamista, kuntoa ja terveyttä.