fbpx

Varhainen tuki ja puheeksi ottaminen

Seuraava päivämäärä tulossa pian

Tietoja
Kesto: 1 päivä

Milloin
Päivämäärä: –
Ilmoittaudu viimeistään: –

Kohderyhmä
Esihenkilöt

Sijainti
Pyhäjärvenkatu 5 A, Tampere

Hinta
389,00€/hlö + alv 24%

Varhainen tuki ja puheeksi ottaminen

Työelämän muutoksessa joudumme oppimaan jatkuvasti uutta ja toimimaan välillä epämääräisissä, muuttuvissa rooleissa. Työtä tehdään joskus myös monimutkaisissa systeemeissä ja verkostoissa, ja tehtävät voivat kietoutua toisiinsa. Työkuormitus ei aiheudukaan aina vain työmäärästä, vaan voi kasvaa esimerkiksi työtehtävien, tai tavoitteiden epäselvyydestä.  Pahinta on, jos työntekijä jää työkykyä uhkaavissa tilanteissa yksin huolestuttavien ajatustensa kanssa.

Sairauspoissaolokriteerien täyttymisen lisäksi varhaisen tuen keskustelun voi käynnistää myös esihenkilön huoli. Signaaleja työntekijän työssä selviytymisen ongelmista voivat olla esimerkiksi vetäytyminen, työaikapoikkeamat, kielteinen palaute asiakkailta, tai toistuvat ristiriitatilanteet työyhteisössä. Vaikeiden asioiden ja haasteiden puheeksi ottamisen lykkääminen on kuitenkin tavallista. Tarvitaan enemmän keskustelua, puheeksi ottamista ja varhaista tukea erilaisiin työkykyä heikentäviin tilanteisiin.

Varhaisen tuen malli

Tämän kurssin tavoitteena on kasvattaa ymmärrystä siitä, mistä varhaisessa tuen mallissa on kyse, sekä työkyvyn johtamisen tärkeydestä.

Koulutuksessa perehdytään erityisesti siihen, mikä esihenkilön rooli on varhaisessa tuessa, sekä mm. työkyvyttömyydestä aiheutuviin kustannuksiin.

Koska harjoitus tekee mestarin, harjoittelemme arvostavaa puheeksi ottamista ja käytännön tilanteita, eli miten menetellä arjessa.

Sinulla on kurssin jälkeen enemmän konkreettista osaamista ohjata henkilöstösi työkykyä, sekä soveltaa varhaisen tuen mallia ja puheeksi ottamista omaan työyhteisöösi.

Päivän sisältö

  • Mikä ihmeen varhainen tuki?
  • Miksi työkykyä kannattaa johtaa
  • Kun huoli herää – mikä on esihenkilön rooli ja toimintavastuu
  • Hiljaiset signaalit
  • Esihenkilön rooli työhyvinvoinnin edistäjänä
  • Työyhteisön haastavat tilanteet ja ratkaisukeskeisyys
  • Keinoja työkykyriskien vähentämiseen
  • Harjoitus tekee mestarin: Arvostava puheeksi otto
    • harjoitellaan puheeksi ottamista, ja erilaisia käytännön tilanteita, eli miten toimia ja menetellä

Kysy lisää:

Myynti ja markkinointi
Eija Haapala, 0504380866
[email protected]

Ilmoittaudu kurssille tästä!

7 + 13 =