fbpx

Varhainen tuki ja puheeksi ottaminen

Seuraavan toteutuksen päivämäärä julkaistaan pian

Tietoja
Kesto: 1 päivä

Milloin
Päivämäärä: –
Ilmoittaudu viimeistään: –

Kohderyhmä
Esihenkilöt

Toteutus
Lähiopetus

Sijainti
Pyhäjärvenkatu 5 A, Tampere

Hinta
389,00€/hlö + alv 24%

Kouluttaja
Katriina Hälikkä

Varhainen tuki ja puheeksi ottaminen

Työelämän muutoksessa joudumme oppimaan jatkuvasti uutta ja toimimaan välillä epämääräisissä, muuttuvissa rooleissa. Työtä tehdään joskus myös monimutkaisissa systeemeissä ja verkostoissa, ja tehtävät voivat kietoutua toisiinsa. Työkuormitus ei aiheudukaan aina vain työmäärästä, vaan voi kasvaa esimerkiksi työtehtävien, tai tavoitteiden epäselvyydestä.  Pahinta on, jos työntekijä jää työkykyä uhkaavissa tilanteissa yksin huolestuttavien ajatustensa kanssa.

Sairauspoissaolokriteerien täyttymisen lisäksi varhaisen tuen keskustelun voi käynnistää myös esihenkilön huoli. Signaaleja työntekijän työssä selviytymisen ongelmista voivat olla esimerkiksi vetäytyminen, työaikapoikkeamat, kielteinen palaute asiakkailta, tai toistuvat ristiriitatilanteet työyhteisössä. Vaikeiden asioiden ja haasteiden puheeksi ottamisen lykkääminen on kuitenkin tavallista. Tarvitaan enemmän keskustelua, puheeksi ottamista ja varhaista tukea erilaisiin työkykyä heikentäviin tilanteisiin.

Varhaisen tuen malli

Tämän kurssin tavoitteena on kasvattaa ymmärrystä siitä, mistä varhaisessa tuen mallissa on kyse, sekä työkyvyn johtamisen tärkeydestä.

Koulutuksessa perehdytään erityisesti siihen, mikä esihenkilön rooli on varhaisessa tuessa, sekä mm. työkyvyttömyydestä aiheutuviin kustannuksiin.

Koska harjoitus tekee mestarin, harjoittelemme arvostavaa puheeksi ottamista ja käytännön tilanteita, eli miten menetellä arjessa.

Sinulla on kurssin jälkeen enemmän konkreettista osaamista ohjata henkilöstösi työkykyä, sekä soveltaa varhaisen tuen mallia ja puheeksi ottamista omaan työyhteisöösi.

Päivän sisältö

  • Mikä ihmeen varhainen tuki?
  • Miksi työkykyä kannattaa johtaa
  • Kun huoli herää – mikä on esihenkilön rooli ja toimintavastuu
  • Hiljaiset signaalit
  • Esihenkilön rooli työhyvinvoinnin edistäjänä
  • Työyhteisön haastavat tilanteet ja ratkaisukeskeisyys
  • Keinoja työkykyriskien vähentämiseen
  • Harjoitus tekee mestarin: Arvostava puheeksi otto
    • harjoitellaan puheeksi ottamista, ja erilaisia käytännön tilanteita, eli miten toimia ja menetellä

Kysy lisää:
Valmentaja
Katriina Hälikkä
katriina.halikka@luotain.net

Koulutuskoordinaattori
Markus Pusa, 0400419865
markus.pusa@luotain.net

Valmentaja

Katriina Hälikkä

Valmentaja Katriina Hälikkä:

HTM, HHJ, kokenut henkilöstö- ja johtoryhmätyö ammattilainen, työnohjaaja, Sertifioitu Business Coach, työyhteisö- ja esimiesvalmentaja, johdon valmentaja, työhyvinvointivalmentaja.

Katriina Hälikkä on toiminut henkilöstöjohtamisen ja valmennuksen ammattilaisena noin 20 vuotta. Katriina toimii Luotaimessa työnohjaajana, valmentajana sekä on Luotaimen hallituksen jäsen.

Katriinalla on vahva kokemus johtoryhmätyön, johtamisen ja esimiestyön kehittämisestä ja tukemisesta, osaamisen kehittämisestä ja kouluttamisesta, muutosjohtamisesta sekä organisaation, työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittämisestä.

Lue lisää Katriinasta tästä

Ilmoittaudu kurssille tästä!

6 + 3 =